Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een tweede leesfragmentje

By Posted on 0 No tags 0
” Een paar maanden na ons zeiltochtje is het zover. Op een dag weet ik dat mijn leven zoals ik het nu ken, zal ophouden te bestaan. Ik kan die namiddag nauwelijks wachten tot iedereen het gebouw verlaten heeft. Uitgerekend die dag blijven de vrouwelijke arts en de laboratoriumassistente nog lang overwerken. Ze staan in de gang wat verderop te discussiëren. Ik verschuil me in een van de toiletten en houd me muisstil, nu hoeven ze echt niet te weten dat ik hier nog rondhang.
Ik hoor hoe de assistente op haar donder krijgt omdat ze de thermometers niet geijkt heeft. Dat heeft blijkbaar een hoop gedoe en een hele discussie teweeggebracht in een moordzaak. De advocaten zijn maar blijven doordrammen over die vervloekte ijking van de thermometer. De mooie jonge arts is helemaal van streek.
“Zo gaat het vaak, elk argument wordt aangehaald om het onderzoek onderuit te halen, net alsof de vrouw daardoor minder vermoord is,” speelt ze op.
Als ik het goed kan volgen, gaat het om een zakenvrouw bij wie de keel is doorgesneden. Wanneer ze eindelijk naar huis gaan, kom ik tevoorschijn uit het toilet en sluip ik naar de bakken waarin de lichamen liggen. Ik trek de bewuste lade open en kijk nog eens goed. Ze is gewoon perfect en overtreft al mijn verwachtingen, ik vis haar fiche uit de kast…”

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *